Överlägg

Bästa vandringslederna runt Mora

I mitt första inlägg pratade jag mycket om vilka några av mina favoritställen var i Mora och vad jag skulle rekomendera besökare att åka till. Något som jag älskar är att vara ute i naturen, så i detta inlägg kommer jag att ge er tips på mina favorit vandringsleder runt Mora.

Alderängsrundan

Alderängarna är ett naturreservat i Mora. Leden har en varierad karaktär med öppna ängar och stenstränder. Turen börjar ovanför den branta sluttningen mot Österdalälven. Turen följer sedan flodstränderna och gör en omväg in i skogen.
Hela omgången är 8,5 kilometer. Om du vill förkorta det kan du följa de röda prickarna i cirka 2,5 km. Gå sedan längs floden tills du når det blå spåret igen. En riktigt fin promenad längs floden.
Inom reservatet finns det chanser att upptäcka bäver, utter och lodjur, såväl som många häckande fåglar och skyddade växter.

Siljansleden

Den här är definitift en av dom vackraste vandringslederna jag någonsin har gått på. Siljan är så otroligt mäktig och fin att gå runt och skyltar gör det enkelt att följa leden. Leden går till stor del i vild terräng och för längre resor är det nödvändigt att vara välutrustad. Kartor med information om avstånd mellan samhällen, vindskydd, logi etc. finns tillgängliga på Turist Information. Det är också en av dom längsta lederna jag har gått i Sverige på runt 340 km lång!

Vasaloppsleden

Denna 90 km långa flerfunktionsspår kramar kursen i Vasaloppet längdskid-evenemang, som slutar i Mora. Naturligtvis kan leden vandras i omvänd riktning och det finns gott om mat och logi stopp längs vägen. Det jag gillar med den här vandringsleden är att den är lagon lång för mig och att det finns mycket trevliga stopp på vägen där man kan koppla av lite och ta pauser. Även denna precis som dom andra på listan är otroligt vackra och kan rekomendera dom för alla som gillar att vara ute och gå i naturen.

Det var min lista på dom vackraste och trevligaste vandringslederna runt Mora. Jag hoppas att ni fick några bra tips som ni kan testa nästa gången ni besöker Mora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll Up